Hosszútávú Hegyifutó Magyar Bajnokság – Felsőtárkány

A MASZ / Hegyi- és Terepfutó Bizottsága 2019. június 16-ra hirdette meg a 2019. évi Nyílt Hosszútávú Hegyifutó Országos Bajnokságot Felsőtárkányon az Egri Testedző Club szervezésében. A maratoni táv válogató verseny volt az ősszel megrendezésre kerülő Hosszútávú Hegyifutó VB-re. A Bükk lábánál a maratoni távon induló futóknak 1601 méteres szintkülönbséget kellett legyűrniük. A versenyzők dolgát az extrém meleg időjárás is nehezítette. A technikás pályát a versenyzők öt körben teljesítették, mely taktikás versengést hozott.

A férfiak mezőnyében az idei évben is az ELTE SE versenyzője szerzett magyar bajnoki címet Beda Szabolcs személyében, csapattársát és a címvédő Szabó Gábort megelőzve, akinek az ezüst érem jutott. A dobogó harmadik fokára a BAB SE futója Gulyás János állhatott fel egy kiváló versenyzés után.

A hölgyeknél izgalmas versenynek lehettünk tanúi. A magyar bajnoki címet a Tiszakécske VSE futónőjének Ménes Anitának sikerült megszereznie és ezzel megvédenie magyar bajnoki címét, megelőzve Nagy Csillát, aki a Csömör Sport színeiben futott. A bronzérem az HRSE Debrecen versenyzőjének Makainé Szabó Csillának a nyakába került.

MASZ / Szenior Bizottság felkérése által a versenyen szenior kategóriákban is hirdettek magyar bajnoki helyezéseket.

A Magyar Bajnokság teljes eredménylistáját a következő linkre kattintva tekintheti meg: https://atletika.hu/sites/default/files/masz/eredmenyek/2019/hegyifutomaratonoberedmeny2019.pdf

A versenyzőknek és felkészítő edzőiknek gratulál a MASZ / Hegyi- és Terepfutó Bizottsága és további sikereket kíván a 2019-es esztendőben.