Véget értek a 2017. évi Hegyifutó OB-k

A MASZ / Hegyi- és Terepfutó Bizottsága által kiírt 2017. évi Magyar Bajnokságok májusban kerültek megrendezésre. A Félmaratoni és Hosszútávú Hegyifutó Országos Bajnokságok 2017. május 06-án kerültek megrendezésre az Egri TC szervezésében a Heves megyei Felsőtárkányban.
A Hosszútávú Hegyifutó OB-n indulók idén is egy maratoni távot kellett teljesíteniük, mely verseny egyben válogató verseny is volt a WMRA által megrendezésre kerülő augusztusi Hosszútávú Hegyifutó Világbajnokságra. A férfi verseny hatalmas izgalmakat hozott, az első helyért az ELTE SE két futója Szabó Gábor és Beda Szabolcs küzdöttek meg, míg a harmadik helyért Karlowits-Juhász Tamás és Berta Gábor, az MVSI futói voltak nagy versenyben. A harmadik helyért való küzdelem az utolsó előtti körben dőlt el Karlowits-Juhász Tamás részére, míg a bajnoki címért folyó csatában Beda Szabolcs nagyon sokáig vezetett, de fél körrel a vége előtt Szabó Gábor ellépett csapattársától és ezt az előnyét a táv végéig meg is tudta tartani. Magyarország 2017. évi Hosszútávú Hegyifutó Bajnoka Szabó Gábor (ELTE SE) lett 3 óra 27 perc 17 m. perces idővel, második helyen Beda Szabolcs (ELTE SE), míg a harmadik helyen Karlowits-Juhász Tamás (MVSI) végzett. A csapatbajnoki címet a debreceni BAB SE (Porcsin Levente-Guzs János-Duzs László) csapata szerezte meg. A hölgyeknél egy magabiztos versenyzéssel lett a Csömör Sport versenyzője Zólyomi Kinga, a hosszútávú hegyifutó magyar bajnoknő.
A Félmaratoni Hegyifutó OB-nak egy erős mezőny vágott neki és ennek megfelelően erős irammal is kezdték meg a versengést a futók. A folyamatos előzések és harcok szoros végeredményt hoztak magukkal. A férfiak versenyében a tavalyi címvédő a TFSE-s Pelsőczy Attila hódította el Magyarország 2017. évi Félmaratoni Hegyifutó Bajnoka címet 1 óra 25 perc 19 m. perces időeredménnyel, a második helyen az ARAK versenyzője Bogos Tamás végzett, míg a dobogó harmadik fokára a VEDAC futója Fonyó Sándor állhatott fel. A csapatoknál a Budapest Honvéd (Khoór Bence-Rajnai Tamás-Józsa Bence) triója lett 2017. év legjobbja, az ELTE SE (Beták Bence-Varga Dániel-Deli Gergely) és a MAC (Varga József-Kuncz Gábor-Szabó Sándor) csapata előtt. A nőknél 1 óra 46 perc 23 m. perces idővel és hatalmas előnnyel a BHSE versenyzője Horváth Tímea lett a bajnoknő, a Zenit KSE-s Behan Anikó és a BHSE-s Czibók Ágnes előtt. Az utánpótlás is aktív volt az U20-as kategóriában is bajnokokat avattunk.
Az eredményeket ITT tekinthetitek meg!
A normál távú Hegyifutó OB idén is a Futapest Klub szervezésében került megrendezésre Parádfürdőn és természetesen a befutó Magyarország legmagasabb pontján volt a Kékestetőn. A verseny 2017. május 28-án rajtolt el Magyarország legjobb hegyifutóival. Az OB válogató verseny volt a Hegyifutó Európa-bajnokságra és a júliusi Hegyifutó Világbajnokságra. A 10 km-es táv közben folyamatosan változott a sorrend a futók között. Az 1014 m-es pontra elsőként a VEDAC futója Fonyó Sándor ért fel, másodikként a BHSE futója Khoór Bence futott át a célvonalon, míg a harmadik helyen a VISE versenyzője Sági József ért célba. A csapatversenyben a bajnoki címet a ELTE SE (Varga Dániel-Beták Bence-Deli Gergely) triója szerezte meg a BHSE (Khoór Bence-Józsa Bence-Harsányi Viktor) és a Csömör Sport A (Gerlei Tamás-Bíró Károly Róbert-Somogyi Károly János) csapata előtt. A nőknél a félmaratoni bajnoki cím után, a Kékestetőn is a BHSE-s Horváth Tímea ünnepelhette a győzelmét, másodikként a DVSE futónője a többszörös magyar bajnok Staicu Simona haladt át a célvonalon, míg a harmadik a szintén BHSE-s Benkó Gabriella lett. Több utánpótlás kategóriában is bajnokokat avattunk, az újonc, serdülő, ifjúsági és junior kategóriákban is megtaláltuk 2017. év legjobbjait.
Az eredményeket HAMAROSAN ITT tekinthetitek meg!
multiNavigator Hegyifutó Kupasorozatról bővebb információkat ITT találtok!