Véget értek a 2017. évi Hegyifutó OB-k

A MASZ / Hegyi- és Terepfutó Bizottsága által kiírt 2017. évi Magyar Bajnokságok májusban kerültek megrendezésre. A Félmaratoni és Hosszútávú Hegyifutó Országos Bajnokságok 2017. május 06-án kerültek megrendezésre az Egri TC szervezésében a Heves megyei Felsőtárkányban.

A Hosszútávú Hegyifutó OB-n indulók idén is egy maratoni távot kellett teljesíteniük, mely verseny egyben válogató verseny is volt a WMRA által megrendezésre kerülő augusztusi Hosszútávú Hegyifutó Világbajnokságra. A férfi verseny hatalmas izgalmakat hozott, az első helyért az ELTE SE két futója Szabó Gábor és Beda Szabolcs küzdöttek meg, míg a harmadik helyért Karlowits-Juhász Tamás és Berta Gábor, az MVSI futói voltak nagy versenyben. A harmadik helyért való küzdelem az utolsó előtti körben dőlt el Karlowits-Juhász Tamás részére, míg a bajnoki címért folyó csatában Beda Szabolcs nagyon sokáig vezetett, de fél körrel a vége előtt Szabó Gábor ellépett csapattársától és ezt az előnyét a táv végéig meg is tudta tartani. Magyarország 2017. évi Hosszútávú Hegyifutó Bajnoka Szabó Gábor (ELTE SE) lett 3 óra 27 perc 17 m. perces idővel, második helyen Beda Szabolcs (ELTE SE), míg a harmadik helyen Karlowits-Juhász Tamás (MVSI) végzett. A csapatbajnoki címet a debreceni BAB SE (Porcsin Levente-Guzs János-Duzs László) csapata szerezte meg. A hölgyeknél egy magabiztos versenyzéssel lett a Csömör Sport versenyzője Zólyomi Kinga, a hosszútávú hegyifutó magyar bajnoknő.

A Félmaratoni Hegyifutó OB-nak egy erős mezőny vágott neki és ennek megfelelően erős irammal is kezdték meg a versengést a futók. A folyamatos előzések és harcok szoros végeredményt hoztak magukkal. A férfiak versenyében a tavalyi címvédő a TFSE-s Pelsőczy Attila hódította el Magyarország 2017. évi Félmaratoni Hegyifutó Bajnoka címet 1 óra 25 perc 19 m. perces időeredménnyel, a második helyen az ARAK versenyzője Bogos Tamás végzett, míg a dobogó harmadik fokára a VEDAC futója Fonyó Sándor állhatott fel. A csapatoknál a Budapest Honvéd (Khoór Bence-Rajnai Tamás-Józsa Bence) triója lett 2017. év legjobbja, az ELTE SE (Beták Bence-Varga Dániel-Deli Gergely) és a MAC (Varga József-Kuncz Gábor-Szabó Sándor) csapata előtt. A nőknél 1 óra 46 perc 23 m. perces idővel és hatalmas előnnyel a BHSE versenyzője Horváth Tímea lett a bajnoknő, a Zenit SE-s Behan Anikó és a BHSE-s Czibók Ágnes előtt. Az utánpótlás is aktív volt az U20-as kategóriában is bajnokokat avattunk.

Az eredményeket ITT tekinthetitek meg!

A normál távú Hegyifutó OB idén is a Futapest Klub szervezésében került megrendezésre Parádfürdőn és természetesen a befutó Magyarország legmagasabb pontján volt a Kékestetőn. A verseny 2017. május 28-án rajtolt el Magyarország legjobb hegyifutóival. Az OB válogató verseny volt a Hegyifutó Európa-bajnokságra és a júliusi Hegyifutó Világbajnokságra. A 10 km-es táv közben folyamatosan változott a sorrend a futók között. Az 1014 m-es pontra elsőként a VEDAC futója Fonyó Sándor ért fel, másodikként a BHSE futója Khoór Bence futott át a célvonalon, míg a harmadik helyen a VISE versenyzője Sági József ért célba. A csapatversenyben a bajnoki címet a ELTE SE (Varga Dániel-Beták Bence-Deli Gergely) triója szerezte meg a BHSE (Khoór Bence-Józsa Bence-Harsányi Viktor) és a Csömör Sport A (Gerlei Tamás-Bíró Károly Róbert-Somogyi Károly János) csapata előtt. A nőknél a félmaratoni bajnoki cím után, a Kékestetőn is a BHSE-s Horváth Tímea ünnepelhette a győzelmét, másodikként a DVSE futónője a többszörös magyar bajnok Staicu Simona haladt át a célvonalon, míg a harmadik a szintén BHSE-s Benkó Gabriella lett. Több utánpótlás kategóriában is bajnokokat avattunk, az újonc, serdülő, ifjúsági és junior kategóriákban is megtaláltuk 2017. év legjobbjait.

multiNavigator Hegyifutó Kupasorozatról bővebb információkat ITT találtok!