Véget ért a multiNavigator Hegyifutó Kupa 2017-es sorozata

2017. november 12-én Várgesztesen ért véget a multiNavigator Hegyifutó Kupasorozat 2017-es évada. A Kupa idén is rengeteg izgalmat hozott a versenyzők és a szervező számára is. A versenysorozat idén tizenkét helyszínen fordult Pilisszentkereszten indult útnak, majd megjárta a budapesti Naplás-tavat, Pilisszántót, Pusztavámot, Győrújbarátot, Felsőtárkányt, Parádfürdőt, Salgótarjánt, Pilisszentlászlót, Budakeszit, Zebegényt és végül Várgesztesen zárt a vándor útját.

A férfiak abszolút versenyében címvédés történt a TFSE-s Pelsőczy Attila idén is magabiztosan nyerte meg a pontversenyt, a MAC versenyzője Varga József és a Csömör Sport futója Bíró Károly Róbert előtt. A hölgyeknél viszont új győztest avattunk a 2017-es évben a Zenit SE színeiben versenyző Behan Anikó az utolsó fordulóban előzte meg a BHSE futónőjét Horváth Tímeát, aki tavaly is Várgesztesen szorult a második helyre az éves pontversenyben. A harmadik helyet a győri HASE versenyzője Valkó Veronika szerezte meg, aki 2016-ban is ebben a pozícióban végzett.

A fiúk U20-as kategóriájában hatalmas csata folyt az utolsó pillanatig Tajti Szilveszter és Illich Gerhard között, mely versenyben az előbbi futó diadalmaskodott 485 pontot szerezve, mely csak hat ponttal volt több a második helyezetténél. A dobogó legalsó fokára Cseh Attila állhatott fel. A legfiatalabb hölgyeknél Szalai Anett magabiztosan diadalmaskodott Kazi Alexandra és Kotha Jázmin előtt. A 20-39 év közötti férfiak felnőtt kategóriájában Pelsőczy Attila szerezte meg az aranyérmet, az ezüstérem Bíró Károly Róbert, míg a bronzérem Szabó Sándor nyakában fog csillogni. A nők ugyanezen korosztályában a győzelmet Valkó Veronika szerezte meg Horváth Tímea és Harza Noémi előtt. A Szenior kategóriában a 40-49 évesek között a férfiaknál a dobogó legmagasabb fokára Varga József állhatott fel, őt követte Mátyus Ferenc Csaba és a végén nagy hajrát produkálva Beda Szabolcs. Ebben a kategóriámban a nőknél Behan Anikó diadalmaskodott Zólyomi Kinga előtt, míg a harmadik helyet Bense Krisztina szerezte meg. A legidősebb futóknál a Veterán korosztályban a sokat tapasztalt uraknál az első helyet Somogyi Károly János szerezte meg csapattársa Földvári Zoltán előtt, míg a harmadik helyre egy kiváló teljesítménnyel Lohn Miklós futott be. A sokat tapasztalt hölgyeknél a dobogó legtetejére Kelő Sára állhatott fel, megelőzve Jancskár Ildikót és Orosz Katalint.

A dobogón végzett versenyzőknek szívből gratulál és sok sikert kíván a 2018-as futóévadhoz a MASZ / Hegyi- és Terepfutó Bizottsága.

A multiNavigator Hegyifutó Kupasorozat 2017-es évadáról bővebb információkat ITT találhat.