Masters VB bronzérmes lett az M35-ös magyar csapat Zeleznikiben

A WMRA idén a szlovéniai Zeleznikiben rendezte meg a hegyifutók Masters Világbajnokságát 2018. június 02-án, melyen egy 8 fős magyar csapat képviselte hazánkat sikeresen.

Az M35-ös férfi korosztályban három magyar állt rajthoz, mely azt jelentette ha mindannyian sikeresen célba érnek, akkor csapat eredménye is lesz Magyarországnak. Az erős mezőnyben a 10.8 km-es távon Fonyó Sándor a VEDAC versenyzője 1:08:59-es időeredményével az előkelő 6. helyen ért célba, Pelsőczy Attila a  TFSE atlétája nem sokkal Sanyi mögött 1:12:11-es futásával a 8-ként ért célba. A csapat harmadik tagja a Nagykanizsai Futóklub futója Dr. Bognár Csaba 1:32:12-es idejével a 20. pozíciót szerezte meg. A magyar csapat 34 pontos összhelyezés számmal olyan kiváló csapatokat előzött meg, mint Olaszország vagy Csehország és a dobogó harmadik fokára állhatott fel a britek és a hazai szlovének mögött a trió. Ezzel Gerlei Tamás 2010-es egyéni aranyérme és Sági József 2017-es egyéni bronzérme után, a magyarok harmadik érmüket szerezték meg a Masters VB-k történetében.

A válogatott további tagjai is kiváló teljesítményt nyújtottak a VB-n. Az M40-es férfi kategóriában a MAC versenyzője Varga József a kiváló 8. helyen ért célba 1:11:30-es futásával, míg ugyanebben a korosztályban Szőllős András a Zenit SE futója 1:17:42-es időeredményével a 21. pozícióban futott át a célvonalon. Az egyetlen hölgy versenyzők Varga Juliska a MAC atlétája a W45-ös kategóriában, melyen 7.2 km-es távot tettek meg a futók 1:19:29-es idejével éppen, hogy csak lemaradt a TOP 10-ből és 11-ként ért célba. Utolsóként, de nem utolsó sorban M60-as férfi kategóriában két futóval voltunk még érdekeltek. A TFSE futója Lohn Miklós a 7.2 km-es távot 1:11:48-es időeredménnyel teljesítette, ami a 21. helyhez volt elég, míg a korosztályban induló másik futónk id. Fonyó Sándor a VEDAC atlétája 1:24:01-es futással abszolválta a versenyt, mellyel 29-ként futott át a célkapun.

A népes magyar csapat az ország természeti adottságaihoz és a lehetőségeihez viszonyítva kiválóan szerepelt a 2018-as WMRA Masters Hegyifutó Világbajnokságon, mellyel bizonyították, hogy Magyarországnak is helye van a hegyifutás világtérképén.

A válogatott tagjainak a sikeres szerepléshez tiszta szívből gratulál a MASZ / Hegyi- és Terepfutó Bizottsága.

A bronzérmes magyar csapat tagjai a dobogón. (Balról-jobbra: Fonyó Sándor, Pelsőczy Attila és Dr. Bognár Csaba)

(Fotó: Magyar Válogatott)