Lengyelországban járt VB-n a Magyar Válogatott

A lengyelországi Karpaczban került megrendezésre a hétvégén a WMRA Hosszútávú Hegyifutó Világbajnoksága. A lengyelek már többször adtak otthon rangos WMRA versenyeknek és a 2018-as esztendőben sem vallottak szégyent. A nemzetek képviselői előtt egy 36 km hosszú pálya állt, melyben 2110 m szintkülönbséget kellett leküzdeniük. Sajnos Magyarországot nem tudta teljes csapat képviselni a Világbajnokságon, a férfiak mezőnyében nem volt csapatunk. Az 5 fős küldöttség így is eredményesen végzett a mezőnyben.

A női versenyben a Horváth Anikó teljesítette harmadik magyarként a pályát 4 óra 28 perc 50 m. perces idejével a 48. helyen ért célba. A magyarok második futója Nagy Csilla 47-ként futott át a célvonalon 4 óra 21 perc 04 m. perces idejével, míg a legjobb futónk Ménes Anita lett 3 óra 53 perc 49 m. perc, ami jelen esetben a 37. helyet érte az erős mezőnyben. A hölgyek a csapatversenyben a 13. helyen végeztek.

A férfiaknál két futónk volt versenyben, ahol Borbély Viktor 4 óra 26 perc 16 m. perces idejével a 72. helyen ért célba. A legjobb magyar Kiss László lett, aki a 70. helyen futott át a célvonalon. A pályán  4 óra 31 m. perc alatt ért körbe. Mivel harmadik teljesítőnk nem volt így a fiúk a csapatversenyben sajnos nem voltak értékelhetőek, amin jövőre változtatni szeretnénk és férfi csapatot is kívánunk kiállítani.

A válogatott tagjainak a sikeres szerepléshez tiszta szívből gratulál a MASZ / Hegyi- és Terepfutó Bizottsága.

A Magyar Válogatott tagjai

(Fotó: Magyar Válogatott)