Hegyifutó Magyar Bajnokság – 2018.07.21.

A MASZ / Hegyi- és Terepfutó Bizottsága 2018. július 21-én szombaton rendezi meg a Nyílt Hegyifutó Országos Bajnokságot a Futapest Klubbal közös szervezésben a megszokott helyszínen a Mártában.

A verseny multiNavigator Hegyifutó Kupasorozat 2018 része és válogató verseny a 2018. évi Hegyifutó Világbajnokságra (http://hegyifutas.hu/2018/01/14/hegyifuto-valogatasi-elvek-2018/).

Az újonc és serdülő fiúk és lányok illetve az ifjúsági és junior korú lányok Mátraházáról rajtolnak és egy 5 km-es pályát lefutva a Kékestetőn érnek célba. Az ifjúsági és junior korú fiúknak illetve a női és férfi felnőtt bajnoki mezőnynek a rajtja Parádfürdőről lesz, mely után egy 10 km-es futás után szintén a Kékestetőn lesz a befutójuk.

A Bajnokságban csak a Magyar Atlétikai Szövetség új rendszerében (https://atletika.hu/hu/mhu/masz-informacios-rendszer) rögzített, érvényes engedéllyel és sportorvosi igazolással rendelkező versenyzők indulhatnak. Aki nem rendelkezik MASZ tagsággal, az a nyílt futamok bármelyikén indulhat! 
Versenyszabályok és helyezések eldöntése: a MASZ versenyszabályai szerint. 
A versenyen külföldi sportolók is részt vehetnek a nyílt futamban. A Magyar Bajnokságra 2018. július 16-ig lehet nevezni, helyszíni nevezésre nincs lehetőség!

A további kérdéskörökben a MASZ mindenkori Versenyszabályzata a mérvadó. 

A MASZ szakbizottságaként a Hegyi- és Terepfutó Bizottság is elkötelezett híve a tiszta, doppingmentes sportnak, így a testület által rendezett vagy rendeztetett versenyeken a MASZ Dopping Szabályzata teljeskörben hatályosak a résztvevő sportolókra, ezzel elegettéve az IAAF és a WMRA törekvéseinek és előírásainak. A MACS értesítése szerint a Parádfürdő-Kékestető OB indulóinál lehetséges doppingellenőrzés. 

A versenyre nevezni az alábbi linken lehet: 

https://www.emailmeform.com/builder/form/03gOCGBe5LdF18dP7f

A versenyről további információkat az alábbi linken tekinthet meg: http://futapest.hu/kiiras/parad_2018.htm

A versenyre jó felkészülést kíván a MASZ / Hegyi- és Terepfutó Bizottsága!