Helytálltunk a Youth Cupon is

A 2018-as esztendőben az olaszországi Lanzada adott otthon a WMRA Youth Cupnak június 16-án. A fiatalokat egy 4.3 km-es hosszúságú pályával álltak szemben, melyben 290 m-es szintkülönbség volt. A magyar ifjakra idén sem lehetett panasz, az erős középmezőnyben futottak, de lehetőségeikhez mérten kiválóan helytálltak a meglehetősen kemény pályán.

A lányok és a fiúk mezőnyében is 3-3 futónkért izgulhattunk. A hölgyeknél a Bendicskó Laura 37 perc 11 m. perces idejével a 46. helyen ért célba. A magyarok második futója Csiszár Vivien 38-ként futott át a célvonalon 28 perc 56 m. perces idejével, míg a lányoknál a legjobb futónk Szűcs Boglárka lett 27 perc 05 m. perc, ami jelen esetben a 27. helyet érte az erős mezőnyben. A hölgyek a csapatversenyben a 10. helyen végeztek, teljesítményükkel megelőzték a lengyeleket és egy hajszállal maradtak el a wales-i csapattól.

Fiaink is egy kemény mezőnnyel küzdöttek meg, melyben Juhász Patrik  24 perc 01 m. perces futásával a 39. helyen, Prantner Zoltán 23 perc 44 m. perces idejével a 36. helyen ért célba. A srácoknál a legjobb magyar Farkas Balázs András lett, aki a kiváló 23. helyen futott át a célvonalon. A pályán  22 perc 38 m. perc alatt ért körbe. A csapatversenyben a fiúk 11. helyen végeztek, de olyan kiváló hegyifutó nemzetek is maguk mögé utasítottak, mint a lengyelek és a szlovének, de a csehek is elérhető távolságban voltak.

A válogatott tagjainak a sikeres szerepléshez tiszta szívből gratulál a MASZ / Hegyi- és Terepfutó Bizottsága, illetve külön köszönetét fejezi ki Zámbori Zoltán “Athos” csapatvezetőnek, aki megszervezte a magyar csapat kijutását a versenyre és a futók felkészítésében is jelentős szerepet vállalt.

A Magyar Válogatott tagjai

(Fotó: Magyar Válogatott)