Befejeződött a multiNavigator Hegyifutó Kupasorozat 2018-as pontvadászata

2018. november 11-én Várgesztesen zárult a multiNavigator Hegyifutó Kupasorozat 2018-as versengése. A Kupa idén is rengeteg izgalmat hozott a versenyzők és a szervező számára is. A versenysorozat idén is már a jól megszokott tizenkét fordulóból állt. A verseny Pilisszentkereszten indult útnak, majd megjárta a budapesti Naplás-tavat, Pilisszántót, Győrújbarátot, Felsőtárkányt, Pilisszentlászlót, Salgótarjánt, Parádfürdőt, hogy aztán visszatérjen újra Felsőtárkányba, majd Sümegre, Zebegénybe és végül Várgesztesen zárja le a vándorlást.

A férfiak abszolút versenyében nem sikerült a TFSE-s futójának Pelsőczy Attilának a címvédés, második helyen zárt, idén egy korábbi győztes hódította vissza a kupát Szabó Sándor (MAC) személyében. A harmadik helyen az ELTE SE atlétája Beda Szabolcs végzett. A hölgyeknél viszont címvédés történt a 2017-es győzelem után az idei évben is a Zenit SE színeiben versenyző Behan Anikó zsebelte be a kupát megelőzve a fiatal trónkövetelő Fekete Zsófiát (Postás SE). A harmadik helyet a már évek óta dobogós Horváth Tímea (BHSE) szerezte meg.

A fiúk U20-as kategóriájában magabiztos győzelmet aratott Illich Gerhard, a második helyen az utolsó pillanatban helyezést szerző Csömör Sportos Csák Tamás lett, míg a dobogó legalsó fokára Buda Erik állhatott fel. A legfiatalabb hölgyeknél idén sajnos nem volt nagy az érdeklődést, így helyezést sem szerzett egy futó sem. A 20-39 év közötti férfiak felnőtt kategóriájában, már harmadik éve a megszokott trió állhat dobogóra. Az aranyérmet idén a MAC versenyzője Szabó Sándor szerezte meg, az ezüstérem a TFSE-s Pelsőczy Attilának, míg a bronzérem Bíró Károly Róbert (Csömör Sport) nyakában fog csillogni. A nők ugyanezen korosztályában a győzelmet Fekete Zsófia (Postás SE) szerezte meg a BHSE-s Horváth Tímea és az utolsó pillanatban belépő Ősi Eszter Aliz (VISE) előtt. A Szenior kategóriában a 40-49 évesek között a férfiaknál a dobogó legmagasabb fokára Beda Szabolcs (ELTE SE) állhatott fel, őt követte a címvédő Varga József (MAC) és a Csömör Sport futója Kiss László. Ebben a kategóriában a nőknél Behan Anikó (Zenit SE) diadalmaskodott a győri HASE versenyzője Valkó Veronika előtt, míg a harmadik helyet a Csömör Sport atlétanője Zólyomi Kinga szerezte meg. A legidősebb futóknál a Veterán korosztályban a sokat tapasztalt uraknál az első helyet Földvári Zoltán, a TFSE-s Lohn Miklós előtt, míg a harmadik helyre egy kiváló teljesítménnyel Kassai Károly futott be. A sokat tapasztalt hölgyeknél is címvédés történt és a dobogó legtetejére Kelő Sára állhatott fel, megelőzve Szerletics Imrénét és Jakab Ágnest.

multiNavigátor terepfutók boltja - terepfutás, futás, outdoor, navigáció - nálunk ajándék a vásárlás

A dobogón végzett versenyzőknek szívből gratulál és sok sikert kíván a 2019-es futóévadhoz a MASZ / Hegyi- és Terepfutó Bizottsága.

multiNavigator Hegyifutó Kupasorozat 2018-as évadáról bővebb információkat ITT találhat.