Hegyifutó Szakmai Fórum 2018

Kivételes időpontban került megrendezésre a MASZ / Hegyi- és Terepfutó Bizottságának 2018-as évét lezáró szakmai fóruma. A decemberi időponttól eltérően az esemény 2019. január 12-én került megrendezésre a Magyar Sportok Házában Budapesten.

A 2018-as esztendő hazai és nemzetközi eseményeiről Gerlei Tamás a Bizottság elnöke tartott tájékoztatót, melyben a hazai országos bajnokságok és a multiNavigator Kupasorozat versenyeit értékelte, míg nemzetközi viszonylatban a Masters Világbajnokság, a Hegyifutó Európa-bajnokság, a Hosszútávú Világbajnokság és a Hegyifutó Világbajnokság történéseiről, eredményeiről számolt be. Az előadás második részében a 2019-es nemzetközi eseményekről számolt be. A Youth Cupról és a Világkupa sorozat helyszíneiről és időpontjairól, még a nemzetközi szövetség a WMRA nem adott információkat. Mivel idén páratlan év van megrendezésre kerül Csehországban a Masters Hegyifutó Európa-bajnokság májusban, míg a Masters Világbajnokság Olaszországban lesz szeptemberben. A Hegyifutó Európa-bajnokság idén júliusban kerül megrendezésre a svájci Zermattban és mivel a Hosszútávú és a Normáltávú Világbajnokság is novemberben kerül megrendezésre Argentínában, így a Bizottság az EB-re való felkészülést tűzte ki fő célként a 2019-es esztendőre, mivel a VB-ken való részvétel költségei előreláthatólag magasak lesznek. A hazai bajnokságokról elmondta, hogy a hegyifutó félmaratoni OB áprilisban kerül megrendezésre Győrújbaráton, májusban lesz a Hegyifutó OB, immár hatodszor a Parádfürdő-Kékestető pályán, míg a Hosszútávú OB júniusban kerül megrendezésre Felsőtárkányban.

A 2018-as olaszországi Youth Cupról Zámbori Zoltán csapatvezető tartott egy rövid tájékoztatót a felkészülésről, az utazásról, a versenyről és az eredményekről. Ezután következett a 2018-as év hegyifutó díjak átadása. A 2018-as esztendőben a nőknél az ismeretlenségből berobbanó magyar bajnoki címet szerzett és a világbajnokságon legjobb női magyar teljesítményét nyújtó Ősi Eszter Aliz (VISE) lett, míg a férfiaknál, a már évek óta stabil teljesítményt nyújtó és a 2018-as évben folyamatosan magas szinten teljesítő Fonyó Sándor (VEDAC) lett.

A díjazottak. A képen balról jobbra látható: Gerlei Tamás (a Bizottság elnöke), Hakkel Tünde (a Bizottság tagja), id. Fonyó Sándor (edző, VEDAC), Fonyó Sándor (VEDAC), Ősi Eszter Aliz (VISE), Lengyel Csaba (edző, VISE)

(Fotó: MASZ / Hegyi- és Terepfutó Bizottság)

A díjátadás után a multiNavigator Hegyifutó Kupasorozat 2019. évi versenykiírásáról kaptak egy rövid tájékoztatók a jelenlévők, majd következett a 2018. évi sorozat díjátadója, melyen a díjátadója a versenysorozat névadó szponzorának tulajdonosa Guttmann Zoltán volt.

Az abszolút verseny díjazottai.

(Fotó: MASZ / Hegyi- és Terepfutó Bizottság)

Az esemény vége kötetlen beszélgetéssel folytatódott a futók között.

Az eseményről készült fotókat IDE kattintva tudjátok megnézni.

A díjazottaknak és felkészítő edzőiknek szívből gratulál a MASZ / Hegyi- és Terepfutó Bizottsága és sok sikert kíván a 2019. évi versenyévadhoz.