A Győrújbaráti Terepfutás szervezőinek közleménye

Kedves Futótársaink! Kedves Barátaink!

Nehéz helyzetbe került a világ és benne Magyarország 2020 tavaszára. A Kínából indult koronavírus (COVID-19) járvány alapvetően változtatta meg az emberek mindennapjait, benne a földkerekség és a magyar futóközösség életét. Mi a 25. Győrújbaráti Terepfutás szervezői megpróbáltunk a lehető leghosszabb ideig kivárni csökkentve a felesleges pánikkeltést és facebookos acsarkodást a témában.

A Magyar Atlétika Szövetség március 13-i elnöki utasítása alapján, határozatlan időre felfüggesztették a magyar bajnokságok rendezését, ennek értelmében Győrújbaráton sem kerülhet lebonyolításra Magyarország 2020. évi Nyílt Hegyifutó Félmaratoni Bajnoksága. Mi a verseny szervezői, úgy látjuk, hogy a helyzet egyre kritikusabbá válik, és elhúzódó válsággal kell számolnunk, így teljesegyetértésben, nehéz szívvel, gombóccal a torkunkban, de a ti biztonságotokat szem előtt tartva, mely számunkra elsődleges, bejelentjük, hogy az idei évben nem kerül megrendezésre a Győrújbaráti Terepfutás, az eseményt lemondjuk.

Amikor anno az előző szervezőktől átvettük a verseny rendezésének a jogát és megmentettük a süllyesztőben való eltűnéstől, nem gondoltuk, hogy egyszer egy ilyen nehéz döntést kell meghoznunk. Mivel ti vagytok számunkra az elsők, a kialakult szituációban nem fogunk vis maior helyzetre hivatkozni és az elutalt nevezési díjakat teljesösszegben e-mail-es egyeztetés után visszautaljuk a számlátokra vagy felhasználhatjátok a jövő évi versenyünkön.

Jó egészséget kívánunk az egész magyar futóközösségnek, a jövőben is számítunk a versenyen való részvételetekre. Ne feledjétek, találkozunk 2021-ben, hogy együtt győzzük le a sokorói hegyeket!

 

Sportbaráti üdvözlettel:

Bíró Károly Róbert,

Versenyigazgató

 

Győr, 2020. március 23.