15. International U18 Mountain Running Cup

Június 24 és 26 között kerül megrendezésre Olaszországban, Saluzzoban a 15. International U18 Mountain Running Cup, ahol 6 kiváló atléta képviseli hazánkat. A görömbölyi válogató versenyen kerültek kiválasztásra a csapat tagjai. Közülük Kovács Máté már járt több nemzetközi terepfutó versenyen is, a többiek számára ez ugyan ez lesz az első ilyen rangos viadal, ám idehaza a közép- hosszútávfutás élmezőnyébe tartoznak.

A Csapat tagjai:

Báles Pálma a VEDAC versenyzője. Évek óta szerepel terepfutó versenyeken, de szereti a mezeiket és a pálya versenyeket is.

Galsi Laura Lilla a Csepeli DAC versenyzője. Amellett, hogy gyakran versenyez terepen, a pályán is a legjobbak között szerepel. Idén a Szekszárdon megrendezett U18-as Országos Bajnokságon 800 m-en bronzérmet nyert, 1500 m-en pedig ezüstérmet szerzett, az elmúlt években többször is állhatott dobogón terepfutó versenyeken is. Pl. 2021-ben a Hegyifutó Országos Bajnokságon.

Lövei Vanda a DVTK SE atlétája. A görömbölyi válogató verseny megnyerésével vívta ki a válogatottságot. Többszörös magyar bajnok hegyifutó. Mezeiken, pályán, utcai versenyeken egyaránt jól érzi magát és ő is az ország legjobb hosszútávfutói közé tartozik az U18-as korosztályban.

Bálint Gergő a VEDAC sportolója. Ő is gyakorlott terepfutó, a múlt évben korosztályos ezüstérmet nyert a Hegyifutó Országos Bajnokságon a Kékestetőn. Ugyanitt csapatban aranyérmes lett a VEDAC U16-os csapatával.

Hansághy Gergely a BEAC futója. Leginkább pálya versenyeken jeleskedett eddig, de egyre többször próbát tesz terepen is. Volt már dobogós fedettpályás országos bajnokságokon és rendre a legjobbak között szerepel a mezei futásokon, utcai versenyeken is.

Kovács Máté a DVTK SE atlétája. Ő a legtapasztaltabb a csapatban hegyifutás tekintetében. Évek óta jár a hazai terepfutásokra. Tart több pályacsúcsot is. Nyert már Hegyifutó Országos Bajnokságot, de 2021-ben ott volt a Skyrunning Youth Cup-on is ahol vertical kategóriában 11. lett, a Sky távon pedig 8. helyezést ért el. Röviddel ezután pedig a legendás UTMB, YCC versenyszámán lett 5. helyezett.

Pálya vonalvezetése up and down lesz: egységesen egy kis kört 500m -t kell futni, majd 3800m-es kört kell teljesiteni a versenyzőknek. 4350méter a táv +-155méter szinttel.