Nyílt Hosszútávú Hegyifutó Magyar Bajnokság

A Magyar Bajnokság 2018. május 06-án kerül megrendezésre a Bükki hegység lábánál Felsőtárkányon. A futók öt féle táv közül választhatnak: 400 m-es gyermekfutás, 8.1 km-es, 16.2 km-es (multiNavigator Hegyifutó Kupa futam) és a 42.2 km-es terepfutást.

A 42.2 km-es táv Magyarország 2018. évi Nyílt Hosszútávú Hegyifutó Magyar Bajnoksága, a multiNavigator Hegyifutó Kupasorozat 2018 sorozatának a része.

A Hegyifutó Európa-bajnokságra a felnőtt versenyzők részére a 16.2 km-es táv, míg a junior korosztály részére a 8.1 km-es táv a MASZ / Hegyi- és Terepfutó Bizottságának a válogató versenye, továbbiakban a maratoni táv a Hosszútávú Hegyifutó Világbajnokság válogató viadala. (http://hegyifutas.hu/2018/01/14/hegyifuto-valogatasi-elvek-2018/)

A versenyen a nyílt kategóriában bárki indulhat, aki a kiírásnak megfelelően a versenyre benevez. Az országos bajnokságban azon egyesültek és szakosztályok tagjai indulhatnak, melyek tagjai a Magyar Atlétikai Szövetségnek és rendelkeznek érvényes versenyengedéllyel (MIR), ha a nevezésük a nevezési határidőig beérkezett és a versenyiroda azt el is fogadta. A Magyar Bajnokságra 2018. április 27-ig lehet nevezni, helyszíni nevezésre nincs lehetőség!

A versenyről további információkat az alábbi linken tekinthet meg: http://egritc.hu/index.php#hegyi

A versenyre jó felkészülést kíván a MASZ / Hegyi- és Terepfutó Bizottsága!