Címvédések a Hosszútávú Hegyifutó OB-n

A MASZ / Hegyi- és Terepfutó Bizottsága 2018. május 06-ra hirdette meg a 2018. évi Nyílt Hosszútávú Hegyifutó Országos Bajnokságot Felsőtárkányon az Egri Testedző Club szervezésében. A maratoni táv válogató verseny volt a nyáron megrendezésre kerülő Hosszútávú Hegyifutó VB-re, míg a 16.2 km-es táv a felnőtteknek a 8.1 km-es futam a junior korosztálynak volt a válogatottságért folyó küzdelem a Hegyifutó EB-re. A Bükk lábánál a maratoni távon induló futóknak 1601 méteres szintkülönbséget kellett legyűrniük. A versenyzők dolgát a meleg és a szeles időjárás is nehezítette. A technikás pályát a versenyzők öt körben teljesítették, mely taktikás versengést hozott.

A férfiak mezőnyében az idei évben megvédte magyar bajnoki címét az ELTE SE-t képviselő Szabó Gábor, csapattársát Beda Szabolcsot megelőzve, akinek az ezüst érem jutott. a Dobogó harmadik fokára a Csömör Sport futója Kiss László állhatott fel egy kiváló versenyzés után. A csapat bajnoki címet a 2018-as esztendőben is a BAB SE triója szerezte meg (Török Péter, Jung Ferenc, Fülöp Ferenc).

A hölgyeknél sem kisebb versenyben dőltek el a dobogós helyezések, mint a férfiaknál. A magyar bajnoki címet a TVS Tiszakécske futónőjének Ménes Anitának sikerült megszereznie, megelőzve a címvédő Zólyomi Kingát, aki a Csömör Sport színeiben futott. A bronzérem az FTC versenyzőjének Horváth Anikónak a nyakába került.

A MASZ / Szenior Bizottság felkérése által a versenyen szenior kategóriákban is hirdettek magyar bajnoki helyezéseket.

A Magyar Bajnokság teljes eredménylistáját a következő linkre kattintva tekintheti meg: http://egritc.hu/hegyi/results_18.html

A versenyzőknek és felkészítő edzőiknek gratulál a MASZ / Hegyi- és Terepfutó Bizottsága és további sikereket kíván a 2018-as esztendőben.