Magyar ezüstérem a Masters Hegyifutó Európa-bajnokságon

A EMA idén a csehországi Janské Lázněban rendezte meg a hegyifutók Masters Európa-bajnokságát 2019. május 25-én, melyen egy 8 fős magyar csapat képviselte hazánkat sikeresen.

A W40-es kategóriában két magyar állt rajthoz, Zólyomi Kinga (Csömör Sport) és Ungvári Bernadett (Zenit SE) személyében. Az erőteljes mezőnyben Zólyomi Kinga a második, ezüstérmes pozícióban ért célba, ezzel a tavalyi Masters VB után újabb érmet szerzett a Magyar Hegyifutó Válogatott. Ungvári Bernadett a 17. helyen végzett a mezőnyben.

A válogatott további tagjai is kiváló teljesítményt nyújtottak a EB-n. Az M35-ös férfi korosztályban kettő magyar állt rajthoz. A pályát Pelsőczy Attila a TFSE versenyzője sikeresen teljesítette és a 5. helyen ért célba, Bognár Csaba a Nagykanizsai Futóklub atlétája, pedig a 11. helyen fejezte be a versenyt. Az M40-es férfi kategóriában a Zenit SE versenyzője Szőllős András a kiváló 6. helyen ért célba, míg ugyanebben a korosztályban Berendi Antal a Csömör Sport futója a 24. pozícióban futott át a célvonalon. Behan Anikó a Zenit SE atlétája a W45-ös kategóriában, ugyancsak a TOP 10-ben végzett 6-ként ért célba. Utolsóként, de nem utolsó sorban M60-as férfi kategóriában egy futóval voltunk még érdekeltek. A TFSE futója Lohn Miklós a 23. helyen érkezett célba.

A népes magyar csapat az ország természeti adottságaihoz és a lehetőségeihez viszonyítva kiválóan szerepelt a 2019-es EMA Masters Hegyifutó Európa-bajnokságon, mellyel ismét bizonyították, hogy Magyarországnak is helye van a hegyifutás világtérképén.

A válogatott tagjainak a sikeres szerepléshez tiszta szívből gratulál a MASZ / Hegyi- és Terepfutó Bizottsága.

Az ezüstérmes Zólyomi Kinga és Behan Anikó.

(Fotó: Magyar Válogatott)

A Magyar Válogatott bemelegítő tagjai. (Balról-jobbra: Pelsőczy Attila, Bognár Csaba, Ungvári Bernadett, Szőllős András)

(Fotó: Magyar Válogatott)