Nemzetközi hegyifutó sikerek

Közelmúltban rendezték meg Ausztriában és Olaszországban a Masters hegyi vb-t és eb-t, ahol fényes magyar sikereknek tapsolhattunk. Telfesben szeptember 3-án volt a vb, ahol népes magyar küldöttéggel érkeztünk. Merényi Timea magabiztos futással szerezte meg a vb cimet W50-es kategóriában, 7.5km +750 méter szint, 2100méteren volt a cél. W40-es kategóriában ezüstérmet szereztek a lányok: Koródi Ágnes-Mayer Anett-Szesztai Szép Eszter összeállításban.

További masters vb eredmények, infók: https://www.wmra.info/news/latest-news-from-the-wmra/904-the-20th-world-masters-mountain-running-championships-in-telfes

Masters hegyifutó Európa-bajnokságot az elmúlt hétvégén rendezték meg Olaszországban, ahol Merényi Timi szintén győzött a W50-es kategóriában, igy a vb cím után az Eb-n is a dobogó legmagasabb fokára állhatott. 9.5km +-420méter szint.

Ugyanezen a versenyen a 43 km-es Masters Trail Eb szakágban is lett egy szép bronzérem egyéniben W50-es mezőnyben Kereki Roberta jóvoltából.

További eredmények:  https://www.endu.net/it/events/emmtrc-valtramontina/results

Wmra hegyifutó világkupa 10. állomása után Szabó Sándor és Merényi Timea is igen előkelő helyen várhatja a folytatást a hátralévő futamokra (https://www.wmra.info/calendar/2021-major-events )

Sanyi 2., míg Timi a 8. helyen áll a 16 állomásból álló sorozatból:

https://www.wmra.info/files/world_cup/2021_WORLD_CUP/Wcup_Positions/WCUP_10from16.pdf

Gratulálunk a fantasztikus magyar eredményekhez!