Merényi Tímea és Jenkei Péter a hegyifutó magyar bajnokok

Extrém időjárás várt a 9km-es távon indulókra: 10 perccel a rajt előtt megérkezett a „monszuneső”, ami természetesen a pályára is hatással volt, sok helyen csúszós, saras erdei ösvényeken tették próbára magukat Magyarország legjobb hegyifutói, hogy leküzdjék a +800 méteres szintkülönbséget a Kékestetőre. Izgalmas versenyeket láthattunk, erős futókkal, nagy küzdelmekkel a felnőtt és korosztályos bajnoki futamokon 9 és 4 km-en (+200méter szint). Tavalyihoz képest a 9 km-es táv kicsit módosult, a 4km verseny pedig teljesen új útvonalon került megrendezésre.

Férfiaknál címvédés történt: Jenkei Péter (Vasas) magabiztosan szerezte meg a bajnoki címet, ezüstérmes Pápai Márton (GEAC) lett, aki középtávfutásban ér el nagyszerű eredményeket, Szabó Sándor (MFSE) állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

„A tavalyi verseny után már tudtam, hogy mire számíthatok-kezdte nyilatkozatát Péter a verseny után. Nevezési listát látva az is körvonalazódott, hogy Pápai Marcival kell majd megküzdeni a győzelemért. A rajtnál lezúduló eső megadta a verseny alaphangját, jó tempóban kezdtünk és Marci jóvoltából később sem vehettem vissza, hiszen végig szorosan mögöttem futott. A pálya legmeredekebb szakasza után is együtt fordultunk az utolsó kilométerre, itt röviden belesétált, én pedig éreztem, hogy itt az idő és igyekeztem gyorsan nagyobb előnyre szert tenni, ami sikerült is. Örülök a győzelemnek és ez a kemény futás nagyon hasznos volt számomra. Őszi maratonra készülök, a 200km-es hetek után a verseny miatt sem vettünk vissza, ez a hetem is 180km feletti volt, augusztusban pedig a szükséges gyorsaságot is szeretném az állóképesség mellett megszerezni.”

Hölgyeknél Merényi Timea (Szkita SE) a magyar bajnok, a dobogóra dr. Márovics Anna (Csonteam Atlétika) és Tiricz Irén (Pomáz Futóbajnokok se) állhatott fel.

 A magyar bajnok igy értékelt a verseny után: „Nagy reményekkel vártam a hegyifutó bajnokságot, igaz a sok versenyzéstől nem voltam pihent. Női mezőny elég erős volt, de bíztam magamban, hiszen mostanában jól mentek az edzések. A verseny hangulata nagyon családias volt, a pálya jól ki volt jelölve, egy kis módosítással az elején, de a szint igy is megvolt. A rajt előtt elkezdett ömleni az eső, de ez csak fokozta az izgalmakat. Tudtam végig erős iramot kell mennem. Bíztam benne, hogy dobogón, és az utolsó kilométeren vettem észre, hogy a többiek nem tudták tartani velem az iramot. Nagy boldogsággal tölt el, hogy újra hegyifutó bajnok vagyok.”

Csapatversenyben a felnőtt férfiaknál: MFSE (Szabó Sándor-Honti György-Lencse Gábor) -GEAC-Zenit Se, hölgyeknél: MFSE „A” csapata: (Posztós Kitti-Koródi Ágnes-Helle Dorina) -MFSE „B” -Csömöri Sport Kft.

Utánpótlás korosztályok bajnokai: U18 fiúk 9km: Lesták Ármin (GEAC), U20 fiúk 9km: Marx Balázs (Győri Atlétikai Club), U16 fiúk 4km (+200méter szint): Kalász Bertold (Centrál Elit Atlétikai Club)

U16 leányok 4km: Lövei Vanda (MVSI), U18 leányok 4km: Máramarosi Rita (KSI se), U20 leányok 4km: Petró Réka (MVSI).

Gratulálunk a versenyzőknek és az Őket felkészítő edzőknek is!

Magyar Bajnokság eredmények

Kékestető Vertikál (nyílt, abszolút) eredmények

Képek (Facebook)