Hegyifutó Félmaratoni OB – Győrújbarát

MASZ / Hegyi- és Terepfutó Bizottsága által kiírt 2019. évi Hegyifutó Félmaratoni Országos Bajnokság április 07-én került megrendezésre immár második alkalommal Győrújbaráton. A versenyen a futóknak 525 méteres szintkülönbséget kellett leküzdeniük a félmaratoni táv során, melyet három körben teljesítettek. A sokorói dombságban nem a hatalmas szintkülönbségeiről híres, de a verseny egy eléggé technikás pályán haladt végig, mely a férfiaknál idén is eléggé izgalmas versengést hozott.

A nőknél magabiztosan, a verseny során végig az élen haladva a BHSE futónője Horváth Tímea megvédte 2018-as magyar bajnoki címét 1 óra 32 perc 14 m. perces teljesítményével. A 2. helyen a Hegyalja 2050 SE atlétája Ősi Eszter Aliz végzett 1 óra 36 perc 10 m. perces teljesítménnyel, míg a magyar bajnoki bronzérmet Hakkel TündeCsömör Sport versenyzője szerezte meg 1 óra 42 perc 01 m .perces futóidejével.

A női bajnoki dobogó

(Fotó: Futóbarátok Egyesület)

A férfiak mezőnyében 1 óra 19 perc 45 m. perces időeredményével a Hegyalja 2050 SE színeiben versenyző Szabó Sándor tudta megszerezni a magyar bajnoki címet a TFSE futója Pelsőczy Attila előtt, aki 1 óra 20 perc 27 m. perc alatt teljesítette a távot. A dobogó harmadik fokára a BHSE atlétája Khoór Bence állhatott fel 1 óra 21 perc 24 m. perces futóidejével. A csapatversenyben a magyar bajnoki címet a Hegyalja 2050 SE csapata szerezte meg (Szabó Sándor, Varga József, Muhari Gábor összeállításban) 11 helyezésponttal, míg az ezüstérmes 17 helyezésponttal a TFSE csapata lett (Pelsőczy Attila, Mester Bálint Márton, Váraljai Vázsony). A 3. helyen a BHSE csapata végzett (Khoór Bence, Józsa Bence, Tóth Mihály).

A férfi bajnoki dobogó

(Fotó: Futóbarátok Egyesület)

MASZ / Szenior Bizottság felkérése által a versenyen szenior kategóriákban is hirdettek magyar bajnoki helyezéseket.

A Magyar Bajnokság teljes eredménylistáját a következő linkre kattintva tekintheti meg: https://atletika.hu/sites/default/files/masz/eredmenyek/2019/hegyifuto-femaratonob-eredmenyek.pdf

A versenyzőknek és felkészítő edzőiknek gratulál a MASZ / Hegyi- és Terepfutó Bizottsága és további sikereket kíván a 2019-es esztendőben.