Új információk a hegyifutó félmaratoni bajnokságról

Veszprém megyei Szentgálon először kerül sor hegyifutó országos bajnokságra, méghozzá a VEDAC szervezésében. Részvételi rekord lesz a nevezések alapján, közel 100 fő fog futni a Bakony lankáin, amire a félmaratoni hegyifutó ob-k történetében még nem volt példa. A táv mellett + 520 méter szintkülönbséggel is meg kell küzdeniük a résztvevőknek.

Két olimpikon is megtiszteli a versenyt: Józsa Gábor (MAC) a riói, míg Kovács Tamás (VEDAC) a londoni Olimpia maratoni versenyszámában képviselte Magyarországot.

Nagy verseny várható mind a férfiaknál mind a nőknél: a két említett válogatott futó mellett jelezte részvételi szándékát: Koszár Zsolt (VEDAC), Szabó Sándor (MFSE), Tugyi Levente (DVTK) is, hölgyeknél is többesélyes: Németh Luca (DVTK), Merényi Tímea (Szkita SE), Ménes Anita (Tiszakécske VSE), Tiricz Irén (Pomázi FBSE) közül kerülhet ki az idei magyar bajnok.

Új egyesületek is neveztek a versenyre, ami szintén jelzi a hegyifutás egyre növekvő népszerűségét.

Pálya és helyszínmódosítás

A félmaratoni ob az eredetileg kiirt három helyett kétkörös lesz, a rajthelyszín 4 km-re az eredeti helyszíntől, de továbbra is Szentgálon lesz.

Koós Hutás László,  a verseny egyik szervezője így nyilatkozott az új pályáról: “az eredetileg elképzelt útvonalat módosítanunk kellett, hasonló karakterisztikájú útvonal lesz, egy kicsit kisebb szinttel, de nem könnyű útvonallal, a Dél-Bakonyra jellemző szép erdőrészekkel. Technikailag nem lesz könnyű, mert egyaránt szerepel benne komoly emelkedő, hosszabb és rövidebb is, nehezebb talajú erdei rész, sziklás talajú meredekebb lejtő és füves mezei terep is. Lesznek széles utak, de keskeny ösvények is. Bízom benne, hogy mindenki sikerrel teljesíti a távot és ezúton is köszönjük azoknak a támogatóknak a közreműködését, akik ezekben a nehéz időkben is igyekeztek és tudtak is segíteni. Kérném továbbá a résztvevőket, hogy a szigorú, jelenleg érvényes járványügyi szabályoknak feleljenek meg (ezeket a versenykiírásban részletesen leírtuk), mert ezek betartása mindannyiunk közös érdeke. A rajt a mezei OB-n megismert módon, maszkban….”

A módosított versenykiírás itt, a nevezési lista pedig ezen a linken található.