Izgalmas versenyek és kitűnő szervezés az I. Hegyi Váltófutó Magyar Bajnokságon

Magyar Atlétikai Szövetség Hegyi- és terepfutó Bizottsága az idei évben egy új versenyformával igyekezett kedveskedni a szakág szerelmeseinek: az ún. hegyi váltófutó magyar bajnokság. Teljesen új kezdeményezésről van szó, csak bízhattunk benne, hogy sok egyesület is szeretne csapatokat indítani.

Zámbori Zoltán és csapata kitűnő munkát végzett a szervezésben ezúttal is. Tizedik alkalommal került sor a Görömbölyi Terepfutó versenyre, amely az I. Hegyi Váltófutó Országos Bajnokságnak is a helyszínéül szolgált az idei éveben. Nyílt, korosztályos távokat is rendeztek a szervezők, igazolt atléták számára a magyar bajnokság mellett.

Összesen 8 férfi és 4 női csapat nevezett a 4*3.4 km -es ( 3.4km +150méter szint) klasszikus „up and down” pályán, ahol néhol a sár is nehezítette a versenyzők dolgát.

Férfiaknál az MFSE csapata győzött magabiztosan: Juhász Patrik – Lencse Gábor-Jacsó István – Szabó Sándor összeállításban, megelőzve a DVTK és a Csömör csapatát.

Hölgyeknél a DVTK állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára: Behan Anikó – Zákányi Panna-Rakonai Szonja – Németh Luca, a további sorrend: MFSE és Zenit SE.

Gratulálunk minden csapatnak és az őket felkészítő edzőknek is!

Folytatás július 31-én a XIII. Nyílt Hegyifutó Magyar Bajnokságon a Mátrában.

Eredmények

Képek